تاریخچه - دانشکده مهندسی مواد و عمران

"العِلمُ سُلْطَانٌ، مَنْ وَجَدَهُ صَالَ بِهِ، وَمَنْ لَمْ یَجِدْهُ صِیلَ عَلَیْهِ."
علم قدرت است؛ هر کس آن را بیابد، با آن چیره می‌شود، و هر کس آن را نیابد، بر او چیره می‌شوند.
(نهج البلاغه، حکمت 98)
مرکز پژوهشی فنی مهندسی پژوهشکده دانشجویی با هدف تقویت پژوهش‌های بین‌رشته‌ای و توسعه علمی در زمینه‌های مختلف مهندسی تأسیس شده است. این مرکز پژوهشی بستری مناسب برای دانشجویان علاقه‌مند به تحقیق و نوآوری فراهم می‌آورد تا بتوانند ایده‌های خود را در قالب پروژه‌های پژوهشی و صنعتی عملی کنند. این مرکز پژوهشی سعی دارد تا با گسترش فرهنگ پژوهش، فضایی علمی و فرصتی برای ارتقای توانمندی های تحقیقاتی دانشجویان فراهم آورد و آنان را ترغیب به پژوهش کند. در این پژوهشکده انجام پروژه های تحقیقاتی با حمایت مالی و امکان ارتباط و همکاری با اساتید و دانشجویان سایر رشته ها و مراکز علمی دیگر و همچنین صنعت صورت می پذیرد. 
ارتباط بین رشته‌ای و همکاری میان مراکز مختلف علمی یکی از ارکان اساسی پیشرفت علمی و فناوری است. این ارتباط نه تنها موجب تسریع در حل مسائل پیچیده بلکه بسترهای جدیدی برای نوآوری و اکتشافات علمی را فراهم می‌کند. مسائل علمی و صنعتی امروزی اغلب چندوجهی هستند و نمی‌توان به‌ تنهایی و از طریق یک رشته خاص به حل آن‌ها دست یافت. ارتباط بین رشته‌ای موجب بروز نوآوری‌های علمی می‌شود. این نوآوری‌ها ممکن است از ترکیب تخصص‌ها و رویکردهای مختلف به‌وجود آیند. هم‌افزایی تخصص‌های مختلف می‌تواند در کوتاه‌ترین زمان ممکن، محصولات و راهکارهای جدید و مبتکرانه را ارائه دهد. یکی از فواید همکاری‌های بین رشته‌ای، به اشتراک گذاشتن اطلاعات و تجربه‌های گوناگون است. این انتقال دانش میان رشته‌ها می‌تواند موجب تسریع در یادگیری و بهبود نتایج پژوهش‌ها شود. به طور خاص، محققان در حوزه‌های مختلف می‌توانند از دستاوردهای همدیگر بهره‌مند شوند و از دیدگاه‌های تازه و متفاوت استفاده کنند.
مرکز پژوهشی فنی مهندسی با تکیه بر توانایی‌های دانشجویان، استادان و پژوهشگران، تلاش دارد تا نقش مؤثری در پیشبرد دانش فنی و حل چالش‌های علمی و صنعتی ایفا کند.

اعضای مرکز پژوهشی فنی مهندسی

استاد راهبر مرکز پژوهشی
دکتر حامد پیرودین
هیات علمی بخش مهندسی گاز
دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز
 
مدیر مرکز پژوهشی 
سونیا سپهی
دانشجوی دکتری مهندسی شیمی  
 
اعضا مرکز پژوهشی 
کاظم رضا اصل، دانشجوی دکتری مهندسی مکانیک
پوریا خلیل نژاد، دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران
آریا جلیلی، دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی برق