رهبر معظم انقلاب:
"دانشجویان کشاورزی باید بدانند که کشاورزی اساس استقلال و عزت کشور است و این حوزه یکی از مهمترین بخشهایی است که باید مورد توجه ویژه قرار گیرد."
مرکز پژوهشی کشاورزی دانشگاه شیراز یک مرکز علمی و پژوهشی است که به منظور ارتقای دانش فنی فنی در حوزههای مختلف کشاورزی برای حمایت از پژوهشهای کاربردی تأسیس شده است. این مرکز بهویژه بر توسعه علمی و فناوریهای نوین در حوزههای تخصصی و بینرشتهای تمرکز دارد و فعالیتهای پژوهشی دانشجویان دانشکده کشاورزی را مورد حمایت قرار میدهد. این مرکز پژوهشی دانشجویی با هدف ارتقای سطح علمی و پژوهشی دانشجویان، بستری مناسب برای تحقیق، نوآوری و توسعه فناوریهای کشاورزی فراهم میکند. این پژوهشکده در تلاش است تا با ایجاد ارتباط بین دانشجویان، اعضای هیأت علمی، مدیریت انجمنهای علمی از یک سو و صنعت و جامعه از سوی دیگر، به مرکزی پیشرو در تحقیقات دانشجویی تبدیل شود و نقش مؤثری در حل چالشهای کشاورزی پایدار ایفا کند و در آیندهای نه چندان دور یکی از قطبهای علمی پیشرو در زمینه پژوهشهای دانشجویی باشد. اهداف تشکیل مرکز پژوهشی کشاورزی به شرح زیر است:
• توسعه پژوهشهای کاربردی در حوزههای مختلف کشاورزی از جمله تولید محصولات زراعی، باغی، دام و طیور و آبزیان و بهینه سازی روشهای تولید تا مصرف آنها.
• ترویج فرهنگ پژوهش محور و ارتقاء توانمندی علمی پژوهشگران و دانشجویان.
• ایجاد ارتباط مؤثر با صنایع کشاورزی و ترویج فناوریهای نوین در راستای افزایش بهرهوری و کاهش اثرات زیستمحیطی.
• توسعه کارآفرینی دانشجویی و حمایت از ایدههای نوآورانه برای تجاریسازی محصولات و خدمات مرتبط با کشاورزی و منابع طبیعی.
• همکاری علمی با مراکز تحقیقاتی ملی و بینالمللی برای انتقال دانش و تجربیات جدید.
• ارائه راه حل مشکلات و چالشهای کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست: با ارائه راهحلهای علمی و کاربردی برای حل مسائل و چالشهای مرتبط با کشاورزی، تغییرات اقلیمی، مدیریت منابع طبیعی و حفاظت از محیط زیست.
• همکاری و توسعه فعالیتهای بین رشتهای کشاورزی و سایر دانشکدهها برای پیشبرد و توسعه کشاورزی دقیق، هوشمند و پایدار.
• کمک به تجاریسازی طرحهای پژوهشی دانشجویی: با همکاری واحدهای ذیربط در دانشگاه و به ویژه مرکز نوآوری و کارآفرینی دانشگاه شیراز.
این مرکز در مسیر دستیابی به هدفهای خود از تمامی ظرفیتهای موجود در بخشهای مختلف دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز شامل اقتصاد کشاورزی، بیوتکنولوژی، ترویج و آموزش کشاورزی، تولید و ژنتیک گیاهی، علوم باغبانی، علوم دامی، علوم و مهندسی خاک، علوم و مهندسی صنایع غذایی، گیاهپزشکی، مهندسی آب، مهندسی بیوسیستم، اقتصاد کشاورزی، مهندسی منابع طبیعی و محیط زیست بهره خواهد برد و سعی بر آن دارد تا با تمرکز بر ارتقاء امنیت غذا و توسعه پایدار کشاورزی نقش اثربخشی در توسعه دانش ایفا کند.
اعضای مرکز پژوهشی کشاورزی
استاد راهبر مرکز
دکتر مهدی نصیری
عضو هیات علمی بخش مهندسی مکانیک بیوسیستم
دانشکده کشاورزی
مدیر مرکز پژوهشی
رضا رئیسی
دانشجوی دکتری مهندسی مکانیک بیوسیستم
اعضای مرکز پژوهشی
سید عبدالخالق حسینی، دانشجوی دکتری اقتصاد کشاورزی
مرتضی پاکجو، دانشجوی دکتری مهندسی علوم خاک
مطهره رحمان زائی، دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و مهندسی شیلات