در این آیین که بههمت مدیریت فرهنگی دانشگاه شیراز ترتیب یافت، از دانشجویان برگزیده در هفتمین جشنوارهی رویش دانشگاهی تقدیر شد.
دانشگاه شیراز میزبان جشنوارهی رویش ملی در سال ۱۴۰۱
دکتر مهدی مؤمنزاده مدیر فرهنگی دانشگاه شیراز در حاشیهی این مراسم گفت: جشن بهار فرهنـگ و اختتامیهی هفتمین جشنواره رویش دانشگاهی دانشگاه شیراز باهدف تقویت فعالیت خودجوش دانشجویی در عرصههای فرهنگی و هنری برگزار شده است.
وی در آیین اختتامیهی هفتمین جشنواره رویش دانشگاهی دانشگاه شیراز اظهار کرد: تلاش مجموعه کانونهای فرهنگی و هنری دانشگاهها بهدلیل تخصصیبودن و تمرکز بر حوزههای تخصصی و عنوان فرهنگی در فضای فرهنگی دانشگاه نقش مؤثری دارند.
مدیر فرهنگی دانشگاه شیراز افزود: مجموعه کانونهای فرهنگی بهدلیل جایگاه و تخصص خود دارای ارزش ویژهای هستند و در دانشگاه شیراز این کانونها اقدامات مؤثری مانند اختتامیهی هفتمین جشنواره «رویش» دانشگاهی دانشگاه شیراز را پیگیری کرده است.
وی اضافه کرد: بازگشایی کامل دانشگاه شیراز در مهرماه باعث توسعه و افزایش اقدامات فرهنگی دانشگاه خواهد شد.
دکتر مؤمنزاده گفت: تکتک کانونهای فرهنگی دانشگاه در جشنوارهی «رویش» دانشگاهی دانشگاه شیراز نقش مطلوبی ایفا کردهاند که امیدواریم مقدمهای برای مهرماه و دانشجویان جدید باشیم، چراکه جذب دانشجویان در این کانونها موجب تقویت اقدامات فرهنگی در دانشگاه شیراز خواهد شد.
بهگفتهی وی، دانشگاه شیراز در تیرماه به مدت سه روز میزبان جشنوارهی «رویش» ملی خواهد بود که تاکنون حدود 300 نفر مهمان در این جشنواره پیشبینی شده است.
زمینهی رشد چندبعدی در دانشگاه، در فعالیتهای فرهنگی است
دکتر علی حفیظی، معاون دانشجویی-فرهنگی دانشگاه شیراز نیز در ادامهی این آیین، ضمن ابراز شادمانی از حضور دانشجویان در دانشگاه پس از یک دورهی طولانی، بیام کرد: بدنهی پویای دانشگاه همین کانونها، تشکلها، انجمنهای علمی و نشریات دانشجویی هستند.
وی خطاب به دانشجویان گفت: اگر مرا بهعنوان برادر بزرگ خود بپذیرید، از شما میخواهم فعالیتهای فرهنگی خود را به جد ادامه دهید.
معاون دانشجویی-فرهنگی دانشگاه شیراز اظهار کرد: بسیاری از تصمیمگیرندگان دانشگاهها در سمتهای مختلف مدیریتی و حتی خارج از دانشگاه، افرادی هستند که رشد چندبعدی داشتهاند. زمینهی چندبعدی رشدکردن در دانشگاه در همین فعالیتهای فرهنگی چون کانونها و تشکلها و انجمنها شکل میگیرد. پس تلاش کنید تا در کنار خواندن درس و کسب علم، فعالیتهای فرهنگی و خارج از درسی خود را نیز ادامه دهید.
در ادامه، بیانیهی هفتمین جشنواره رویش دانشگاهی دانشگاه شیراز (خرداد۱۴۰۱)، توسط آقای قاسم بانشی، کارشناس کانونهای فرهنگی دانشگاه شیراز قرائت شد.
در این بیانیه آمده است:
مدیریت فرهنگی دانشگاه شیراز ضمن قدردانی از اهتمام و تلاشهای دانشجویان نسبتبه فعالیتهای فرهنگی، دینی، اجتماعی، ادبی، هنری و حوزهی اندیشه در محیط دانشگاه، پس از بررسی 720 اثر رسیده از فعالیتهای 18 کانون: قرآن و عترت، موسیقی، نگاره، سبز، آفتاب، فیلم و عکس، ادبی، گردشگری خواهران و برادران، خبر و رسانه، مهدویت، تئاتر، هلال احمر، فرهنگی کارآفرینی ، فانوس، ماد و اندیشه و مطالعات فرهنگی، در 6 بخش اصلی (آثار فردی کانونی، آثار گروهی کانونی، ایدهها و طرحهای کانونی، بخش رقابتی کانونها (ویژهی دستاوردهای کانونهای فرهنگی هنری دینی و اجتماعی دانشگاه شیراز)، جایزهی ویژهی مسئولیت اجتماعی کانونها، بخش استعدادهای کانونی و 10 زیرشاخه (صنایع دستی، هنرهای تجسمی، ادبی، عکس، دکلمهخوانی گویندگی و اجرا، چندرسانهای، موسیقی فردی، موسیقی گروهی، فیلم کوتاه، تئاتر) نکات زیر را درخصوص هفتمین جشنوارهی رویش دانشگاهی دانشگاه شیراز اعلام میدارد:
۱-در بخش کانونهای دانشجویی برتر ملاکهایی اعم از: ابتکار، نوآوری و فعالیتهای خلاقانه در فعالیتهای کانون؛ تعالی ارزشها و مبانی اخلاقی و ترویج فرهنگ اصیل اسلامی ایرانی؛ جذب مخاطب در برنامههای کانون؛ تعامل برون کانونی و بین کانونی در فعالیتهای کانون؛ تولید محتوا و عرضه محصولات فرهنگی؛ بسترسازی و بهینهسازی اوقات فراغت؛ فضای مجازی؛ فعالیتهای عمومی و تخصصی کانون؛ ترویج و تأکید بر کارگروهی؛ توسعهی آموزش و بهکارگیری اساتید اهل فن؛ استمرار و ارتقای کمی و کیفی فعالیتهای کانون؛ حوزه مستندسازی و تبلیغات در فعالیتهای کانون؛ حوزهی مدیریت فعالیتهای کانونی؛ مسئولیت اجتماعی کانون نسبت به اجتماع و انتشار نشریه را مدنظر قرار داد و در میان کانونهای دانشگاه 6 کانون را شایستهی برگزیده شدن دانست.
2-در بخش فردی و گروهی ملاکهایی اعم از: خلاقیت و پویایی، نوآوری، ترکیببندی درست و زیباشناسی را مدنظر قرار داد و در هر بخش 2 اثر را شایستهی برگزیده شدن دانست.
– در بخشهای ایدهها و طرحهای کانونی جشنواره، ملاکهایی اعم از: ارتباط با حوزهی تخصص و فعالیت کانون، خلاقانه و اثربخش بودن طرح، استاندارد طرحنویسی و بهرهگیری از ظرفیت فضای مجازی را مدنظر قرارداد و 3 طرح و ایده را شایسته برگزیده شدن دانست.
۳– در بخش جایزهی ویژهی مسئولیت اجتماعی کانونها ملاکهایی اعم از: خدمات امدادرسانی داوطلبانه در حوادث و رخدادهای طبیعی و غیرطبیعی، انجام فعالیتهای داوطلبانه در حوزهی سلامت، مشارکت داوطلبانه در حوزهی سلامت، کمکهای داوطلبانه در راستای مقابله با بیماری کرونا، مشارکت داوطلبانه در حفاظت از محیطزیست و مشارکت داوطلبانه در سازندگی و محرومیتزدایی را مدنظر قرار داد، سپس در بخش گروهی 2 کانون و در بخش فردی نیز 2 فرد را شایسته برگزیده شدن دانست.
۴– در بخش استعدادهای کانونی آثار برای داوری به بخشهای مربوطه در بخشهای فردی و گروهی ارسال و داوری گردیدهاند.
۵- از بخشهای دیگر جشنواره میتوان به معرفی چهرههای موفق کانونی اشاره نمود که در این بخش شاخصهایی از قبیل سطح و مرتبهی علمی، کارآفرینی، عناوین و رتبههای منطقهای و ملی، انجام فعالیتهای عامالمنفعه و خیریه مدنظر قرار گرفت.
اجرای موسیقیهای مختلف و تقدیر از برگزیدگان هفتمین دوره از جشنوارهی رویش دانشگاهی در دانشگاه شیراز، حسن ختام این برنامه بود.
اسامی برگزیدگان هفتمین جشنوارهی رویش دانشگاهی دانشگاه شیراز (خرداد ۱۴۰۱)
تصاویر جشن بهار فرهنـگ و اختتامیهی هفتمین جشنواره رویش دانشگاهی