گشايش نمايشگاه صنايع دستي و توليدات دانشجويي در دانشگاه شيراز

دومين نمايشگاه صنايع دستي و توليدات دانشجويي (چرتكه 2 ) در دانشگاه شيراز گشايش يافت.
دكتر سيد مجتبي واعظي، معاون فرهنگي و دانشجويي دانشگاه شيراز در آيين گشايش اين نمايشگاه گفت: از سوي معاونت فرهنگي وزارت علوم، موضوع كارآفريني به دو سه دانشگاه بزرگ كشور واگذار شده كه دانشگاه شيراز از جمله آنهاست .
وي اظهار داشت : دانشجويان فقط نبايد در حوزه تئوري وارد شوند؛ بلكه ضروري است كه با توجه به تقاضاي بازار؛ ديدگاه كارآفرينانه پيدا كنند.
دكتر واعظي گفت : حضور بيش از 16 هزار دانشجو در دانشگاه شيراز اين فضا را براي دانشجويان فراهم آورده كه بتوانند توليدات خود را در معرض يك جامعه هدف مشخص و مشتريان فراواني قرار دهند .
معاون فرهنگي و دانشجويي دانشگاه شيراز خاطرنشان كرد: به دنبال آن هستيم كه نمايشگاه و بازارچه دائمي توليدات دانشجويي در دانشگاه ايجاد نماييم.
وي، به همكاري پارك علم و فناوري استان فارس با دانشگاه شيراز اشاره و خاطر نشان كرد: با توجه به هماهنگي صورت گرفته،دانشجويان توانمند و تيم هاي موفق مي توانند از حمايت هاي ويژه پارك علم و فناوري بهره مند شوند.
دكتر واعظي گفت: مسئله كارآفريني مسئله جدي است وجزء اولويت هاي كار دانشگاه شيراز به شمار مي رود و به دنبال آن هستيم كه برنامه هاي اين حوزه بيش از پيش گسترش يابد.
دكتر علي حفيظي ، مدير فرهنگي دانشگاه شيراز هم در آيين گشايش دومين نمايشگاه چرتكه اظهار داشت : تلاش مي كنيم كه اين بازارچه به سمت يك جشنواره موفق پيش رود .
وي، ايجاد گفتمان توليد و كارآفريني در بدنه دانشجويي را از جمله مواردي دانست كه در مديريت فرهنگي دانشگاه شيراز مورد تاكيد قرار گرفته و براي آن برنامه ريزي هاي لازم انجام شده است.
دكتر حفيظي گفت : دانشگاه فضاي مناسبي است تا علم و هنر با هم تلفيق شود و محصول مناسبي به جامعه و بازار عرضه گردد و اين يكي از رسالت هاي دانشگاه است.
مدير فرهنگي دانشگاه شيراز به درخواست ۱۱۵ گروه توليدكننده دانشجويي براي حضور در نمايشگاه چرتكه2 اشاره و خاطرنشان كرد: پس از بررسي و غربالگري هاي لازم 66 گروه براي حضور در نمايشگاه انتخاب شدند.
وي، انجام كار توسط دانشجويان ، مقياس پذير بودن و قابل رشد بودن را از جمله ملاك هاي حضور تيم هاي دانشجويي در نمايشگاه چرتكه2 برشمرد.
دكتر حفيظي تصريح كرد: مهم آن است كه گفتمان كارآفريني در دانشگاه شكل گيرد و استارت آپ هاي فرهنگي و شركت هاي خلاق در حوزه كسب و كارهاي فرهنگي – هنري ايجاد شود.
خانم دكتر افتخاري، مديركل كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان استان فارس نيز در آيين گشايش دومين نمايشگاه صناي دستي و توليدات دانشجويي چرتكه 2 بر ضرورت توجه به بحث كارآفريني در سنين كودكي و نوجواني اشاره و خاطرنشان كرد: از دانشگاه شيراز تقاضا داريم كه اين مفاهيم را با انعقاد تفاهم نامه با آموزش و پرورش و كانون هاي پرورشي فكري اين مفاهيم را به كودكان و دانش آموزان ارائه نمايند.
وي، آموزش مهارت هاي زندگي، مفاهيم كارآفريني و تغيير نگرش افراد در خصوص اشتغال را از جمله مواردي دانست كه با همكاري ميان دانشگاه و آموزش و پرورش ايجاد مي شود.
دكتر امين رضا ذوالقدر ، رئيس پارك علم و فناوري استان فارس ديگر سخنران مراسم افتتاحيه دومين نمايشگاه صنايع دستي و توليدات دانشجويي (چرتكه 2 ) در دانشگاه شيراز بود.
وي با بيان اينكه دانشگاه هاي دنيا امروز به سمت كارآفريني حركت مي كنند ؛ اظهار داشت : علاوه بر تكيه بر آموزش و پژوهش ، كارآفريني و نوآوري در دانشگاه هاي نسل سوم از اهميت ويژه اي برخوردار است.
دكتر ذوالقدر ، برپايي چنين نمايشگاه هايي را از موارد مهم براي آشنايي دانشجويان با فرهنگ و مفهوم كارآفريني برشمرد و خاطر نشان كرد: ضروري است كه فعاليت هاي فرهنگي از دبستان و دبيرستان آغاز شود. رئيس پارك علم و فناوري استان فارس گفت: اين آمادگي وجود دارد كه فضاي مناسبي در اين پارك براي آموزش اصول كارآفريني به دانش آموزان اختصاص يابد.
وي تاكيد كرد : تيم هاي برگزيده دانشجويي كه در نمايشگاه چرتكه 2 حضور يافته اند؛ به صورت ويژه از سوي پارك علم و فناوري حمايت مي شود .
آقاي بيژن كيا، دبير اجرايي دومين نمايشگاه صنايع دستي و توليدات دانشجويي چرتكه 2 هم يادآوري كرد : دانشجويان در زمينه هاي فرهنگي و هنري از توانمندي بالايي برخوردارند و ضروري بود كه فضاي ايجاد شود كه توليدات آنها ارائه گردد .
وي، با ابراز خوشحالي از ارتباط مناسب ميان دانشگاه شيراز، پارك علم و فناوري فارس و ساير مجموعه ها تاكيد كرد: هم اكنون چرخه مناسبي شكل گرفته كه توليدات دانشجويي از يك محصول به يك كسب و كار موفق تبديل شود .
آقاي بيژن كيا با بيان اينكه شيراز ، سومين حرم اهل بيت عليهم السلام و پايتخت فرهنگي ايران اسلامي به شمار مي رود ؛ خاطرنشان كرد : به تازگي شهر شيراز به عنوان شهر جهاني صنايع دستي به ثبت رسيد و فضا و فرصت مناسبي ايجاد شده تا هر چه بيشتر در زمينه رونق كسب و كار هاي حوزه فرهنگ و هنر هم افزايي صورت گيرد.
آقاي سعيد ستوده، دبير محتوايي دومين نمايشگاه صنايع دستي و توليدات دانشجويي نيز در آيين گشايش اين نمايشگاه از تلاش و كوشش شبانه روزي دانشجويان براي اجراي هرچه بهتر اين رويداد كارآفريني خبر داد.
وي افزود : ۲۵ نفر از دانشجويان در ۹ كميته مختلف تلاش كرده اند تا فضاي مناسبي براي ارائه دستاورد هاي كارآفرينانه دانشجويان فراهم شود.
آقاي سعيد ستوده گفت : مديريت فرهنگي دانشگاه شيراز در زمينه اجراي اين برنامه، فرصت مناسبي را در اختيار بدنه دانشجويي قرار داد تا از صفر تا صد براي اجراي نمايشگاه چرتكه2 فعاليت كند و از اين اعتماد مسئولان دانشگاه شيراز به دانشجويان سپاسگزاريم.
وي ادامه داد: نمايشگاه چرتكه ۲ شامل غرفه هاي گل و گياه ، غذا ، خاتم ، كار روي مس ، گليم، انواع جواهرات و سنگ هاي قيمتي و تزئيني ، فيوز گلاس ، رزين و غرفه هاي بازي و سرگرمي است.
به گفته ي دبير محتوايي دومين نمايشگاه صنايع دستي و توليدات دانشجويي؛ اين نمايشگاه تا ۴ اسفند ماه از ساعت ۱۱ تا ۲۰ در محوطه مقابل معاونت دانشجويي واقع در پرديس ارم دانشگاه شيراز پذيراي عموم علاقه مندان مي باشد.