برگزاری مراسم اختتامیه پنجمین و افتتاحیه ششمین جشنواره قرآنی دانشگاهی طهورا

همزمان با میلاد امام حسن عسکری (علیه السلام) ، مراسم اختتامیه پنجمین دوره جشنواره قرآنی دانشگاهی طهورا با محوریت سوره شورا و افتتاحیه ششمین جشنواره قرآنی دانشگاهی طهورا با محوریت سوره مبارکه الرحمن، ویژه دانشگاهیان دانشگاه شیراز، با حضور مجازی جمعی از مسئولان، اساتید و دانشجویان با پخش زنده در صفحات اینستاگرام و سایت معاونت فرهنگی اجتماعی دانشگاه از تالار حکمت دانشگاه شیراز برگزار گردید.

تلاوت مجلسی قرآن کریم توسط قاری برجسته کشوری استاد رضا کارگر، آغازگر این جشنواره بود.

در ادامه این نشست قرآنی، دکتر علی حفیظی مدیر فرهنگی دانشگاه شیراز مطالبی را در خصوص جشنواره طهورا و علت انتخاب سوره مبارکه الرحمن به عنوان محور ششمین جشنواره بیان نمودند.
وی با تبیین ضرورت گسترش فعالیت های قرآنی در دانشگاه، به تشریح جایگاه قرآن در زندگی پرداخت.
و خاطر نشان نمود: این جشنواره هر سال با محوریت یک سوره از قرآن کریم سعی در انتقال مفاهیم نورانی قرآن کریم به دانشگاهیان در طی یک سال تحصیلی دارد، که در قالب مسابقات متنوع و درگیر نمودن تمامی ذائقه های دانشجویان در بخش های مختلف جشنواره تلاش می نماید. دکتر علی حفیظی در ادامه افزود: قرآن کتاب حکیم و کریم است، هر کس با آن انس پیدا کند بر بینش او و نورانیت ظاهر و باطنش افزوده می شود؛ قلب او به نور هدایت روشن و توانش برای پیمودن راه حق ،مضاعف می گردد.

وی افزود: استفاده از بستر ادب و هنر برای نشر مفاهیم الهی آیات قرآن کریم ضریب نفوذ مفاهیم قرآنی را ارتقا می دهد.

در ادامه آقای آرین محزون دبیر کانون قرآن و عترت دانشگاه شیراز به معرفی کانون قرآن و عترت و فعالیت های در حال اجرا و پیش روی کانون در سال تحصیلی 1399-1400 پرداختند.

لازم به ذکر است، جشنواره قرآنی دانشگاهی طهورا یک جشنواره دانشگاهی با محوریت یکی از سوره های این مصحف شریف در هر سال تحصیلی، توسط معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شیراز و کانون قرآن و عترت برگزار می شود.

همزمان با این افتتاحیه دوره پنجم در آبان ماه 1398، مجموعه برنامه‌های آموزشی جشنواره شامل کارگاه آموزش تفسیر سوره شورا به صورت هفتگی، مسابقه کتابخوانی تفسیر سوره شورا، سلسله جلسات آموزشی مجمع قاریان دانشگاه شیراز، کارگاه مقاله نویسی، کارگاه آموزش داستان نویسی و کارگاه های هنری آغاز کردید.

با توجه به شیوع ویروس کرونا فعالیت‌های جشنواره از اسفند ماه به صورت مجازی درآمد. در نهایت با دریافت بیش از 550 اثر از شرکت کنندگان، پس از داوری 45 اثر در بخش های مختلف به عنوان رتبه های برتر انتخاب شدند.

همچنین لازم به ذکر است در سی و پنجمین دوره جشنواره سراسری قرآن نیز در مرحله دانشگاهی ۲۳۰ نفر در شش بخش پژوهشی، هنری ، ادبی، آوایی، معارفی و فناوری که شامل ۳۴ رشته از دانشگاه شیراز شرکت نمودند. از این تعداد شرکت کننده ۳۴ نفر در بخش های ادبی و هنری و پژوهشی و فناوری و آوایی برگزیده و به مرحله کشوری راه یافتند. در بخش کتبی و رشته حفظ که به صورت منطقه ای برگزار شد ۱۵ نفر از دانشجویان دانشگاه شیراز به مرحله کشوری راه یافتند. همچنین رشته های ترتیل، تحقیق، مناجات خوانی و اذان نیز بصورت منطقه ای برگزار و ۴ نفر از دانشگاه شیراز به مرحله کشوری راه پیدا کردند. در مرحله کشوری در رقابت دانشگاه های وزارت علوم که هفته گذشته در دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شد ۱۰ نفر از دانشجویان دانشگاه شیراز با کسب مقام های اول تا سوم برگزیده شدند و به مرحله ملی راه یافتند.