اولین سوگواره ملی فرهنگی هنری اباعبدالله الحسین (ع) به ایستگاه پایانی رسید.

آیین اختتامیه اولین سوگواره ملی فرهنگی هنری اباعبدالله الحسین (ع) و ششمین یادواره بوی سیب حرم با میزبانی دانشگاه شیراز و حمایت معاونت فرهنگی اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری عصر 27 دی ماه 99 در تالار حکمت دانشگاه شیراز بصورت برخط برگزار شد. این سوگواره که در 4 بخش اصلی هنری – ادبی – پژوهشی و فرزندان دانشگاهیان از سراسر کشور و در 22 رشته میزبان آثار بود، برگزیدگان نهایی خود را شناخت.

در این مراسم که با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین دکتر رستمی (رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها)، جناب آقای دکتر نادگران (ریاست دانشگاه شیراز)، جناب آقای دکتر غفاری (معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری) و جناب آقای مهندس عسکری (مدیرکل فرهنگی اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری و دبیر سوگواره) همراه بود، شرکت کنندگان بیش از 1100 اثر، در شاخه های هنرهای تجسمی (پوستر، تایپوگرافی، عکس، نقاشی و نقاشیخط)، هنرهای نمایشی (تئاتر، تعزیه خوانی)، هنرهای تصویری (فیلم کوتاه، مستند، پویانمایی)، هنرهای آوایی (نوحه خوانی، موسیقی آئینی، نماهنگ، پادکست)، در بخش ادبی در شاخه های ادبیات نمایشی (فیلم نامه)، بخش شعر (شعر) و نثر ادبی (بخش دلنوشته، خاطره، داستان کوتاه) و در بخش پژوهشی در رشته های های پژوهش هنر عاشورایی و مقالات علمی هنری برگزیدگان خود را شناختند.

از نکات قابل توجه این سوگواره می توان به دریافت آثار از تمامی استان های کشور و حدود 60  دانشگاه  که شامل دانشگاه های دولتی، دانشگاه های آزاد اسلامی، دانشگاه های پیام نور، مؤسسات غیر انتفایی، دانشگاه های علوم پزشکی، حوزه علمیه، دانشگاه های علمی کاربردی، دانشکده های فنی حرفـــه ای، دانشگاه فرهنگیان و … اشـــاره کرد. در مقیاس درصدی، اساتید 10 درصد، دانشجویان 72 درصد و کارکنان 18 درصد آثار واصله به دبیرخانه را خود اختصاص داده بودند. پس از دریافت و راستی آزمایی آثار دریافت شده توسط دبیرخانه و داوری آثار توسط حدود 50 داور ملی و استانی، از برگزیدگان در آیین اختتامیه تقدیر به عمل آمد.